A Gymnema sylvestre egészségvédő hatásai

A Gymnema sylvestre legfőbb hatóanyaga a leveleiben megtalálható gimneminsav, ennek köszönhető a növény étvágycsökkentő tulajdonsága. A Gurmar néven is ismert Gymnema hozzájárulhat a fogyókúra sikerességéhez, fokozhatja az anyagcserét, hozzájárulhat a vércukorszint normalizálásához és csökkentheti az édesség utáni vágyat.

Gymnema sylvestre (Gurmar) jótékony hatásai

1. Természetes étvágycsökkentő hatással bír

A gimneminsav  a nyelv ízlelőbimbóinak zsibbadását idézi elő, azok így nem érzik az édes, valamint keserű ízt: innen ered a Gymnema sylvestre „cukorgyilkos” elnevezése. A Gymnema csökkenti az édes íz érzékelését, enyhíti az édesség iránti vágyat, s hozzájárul az étvágy féken tartásához.

2. Csökkentheti a vércukorszintet:

A Gymnema sylvestre serkenti a hasnyálmirigy működését és az inzulintermelést. Hozzájárul a szénhidrát-anyagcsere szabályozásához, megakadályozza a glükóz felszívódását, ezáltal támogathatja a normál vércukorszint fenntartását.

3. Csökkentheti a koleszterinszintet:

A Gymnema sylvestre hozzájárulhat a magas koleszterinszint csökkentéséhez, az erek rugalmasságának és tisztaságának megőrzéséhez.

4. Elősegítheti a fogyókúra sikerességét

Segíthet leküzdeni az édesség iránti sóvárgást, s ezáltal jelentős löketet adhat a sikeres fogyókúrához. A cukor iránti olthatatlan vágy sokakat akadályoz a sikeres fogyókúra fenntartásában, ennek enyhítése ezért valóban nagy segítséget jelenthet a diétázók számára.

Gymnema Sylvestre termékek kaphatók

Vitaking GymnemaSylvestre kapszula 400mg 90db

Vitaking Gymnema Sylvestre kapszula 400mg 90db

A növény a cukor rombolójaként ismert a világban, mert az ősi időkben az ayurvédikus orvosok megfigyelték, hogy ha a gymnema levelét fogyasztják, az elnyomja a cukor ízét. Segíthet a súlycsökkentő programokban, mint természetes étvágycsökkentő.

Ár: 2090 Ft
Megnézem

Dr.Herz Gymnema Sylvestre+ Szerves króm tabletta 90 db

Dr.Herz Gymnema Sylvestre + Szerves króm tabletta 90 db

A termékben található króm hozzájárul a normál vércukorszint fenntartásához, részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében.

Ár: 2295 Ft
Megnézem

Garuda Aryurveda DiabetGuard granulátum 100 gr

Garuda Aryurveda Diabet Guard granulátum 100 gr

A 2-es típusú cukorbetegség megelőzésére, kiegészítő kezelésére, a súlyos szövődmények elkerülésére a DIABET GUARD alkalmazása megfelelő lehet!

Ár: 3580 Ft
Megnézem
Újdonság

Pranagarden Gurmarvércukor és inzulin tabletta 80db

Pranagarden Gurmar vércukor és inzulin tabletta 80db

Hatékonyan csillapítja az édesség utáni sóvárgást, segíthet a vércukorszint csökkentésében és fokozhatja a fogyókúra sikerességét.

Ár: 5990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!